ArticoleActivitate parlamentara

Cum arată o zi de muncă a colegilor mei, miniștri USR PLUS

Cum arată o zi de muncă a colegilor mei, miniștri USR PLUS.

Vineri, 3 septembrie:

🚩Ioana Mihăilă a anunțat transparentizarea prin open data a contractelor de achiziții de la Ministerul Sănătății. Tot Ioana Mihăilă a semnat ordinul de ministru prin care se extinde vaccinarea gratuită anti-HPV pentru adolescentele între 11 și 18 ani. Până acum, era până la 14 ani, apoi părinții plăteau în jur de 300-400 de euro pentru dozele de vaccin. Dacă își permiteau.

🚩 Vineri, Cristian Ghinea a finalizat toate documentele legale pe care România trebuia să le trimită la Bruxelles pentru PNNR. Totul este agreat, așteptăm luna aceasta aprobarea.

🚩Cătălin Drulă a anunțat, vineri, încă două licitații finalizate pe sectoare importante de autostradă: A1 Sibiu – Pitești lot 4 și A3 Suplacu de Barcău – Chiribiș.

🚩Claudiu Nasui a deblocat plata celei de a treia tranşe de plăți pentru Măsura 2 – Granturi pentru IMM-uri și a finalizat procesarea tuturor solicitărilor. Tot vineri, Claudiu Năsui a anunțat că aproape jumătate din dosarele depuse pentru măsura HoReCa au fost evaluate.

🚩 Vineri, Ciprian Teleman a încercat să obțină un ultim aviz din cele 22 pentru a depune proiectul de lege privind Codul Comunicațiilor – legea esențială pentru inițierea procesului de licitare a frecvențelor 5G care ar trebui să aducă mai mult de 1 miliard la buget.

🚩Stelian Ion ar fi fost vineri în plin proces de analiză a celor care s-au înscris la concursul pentru funcțiile de procurori-șefi DNA și DIICOT. Dacă nu ar fi fost demis fără temei.Nimeni nu a vrut să ajungem aici. Toți au vrut să fie lăsați să își facă treaba și să pună în practică reformele asumate prin programul de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *