Activitate parlamentaraArticole

Declarație politică – 8.09.2021

DEPUTAT RIZEA CRISTINA CAMELIA

Circumscripția Electorală nr. 14 – Constanța

DECLARAȚIE POLITICĂ: Florin Cîțu trebuie să plece!

Domnule Președinte de ședință,

Stimați colegi,

              Florin Cîțu trebuie să plece! Trebuie să plece pentru că România nu-și permite o întoarcere în trecut. România nu-și permite o întoarcere în epoca Dragnea. 

              Dragii mei, asta se întâmplă acum. Avem un premier incoerent și fără coloana vertebrală care și-a bătut joc de reformele promise, care i-a împiedicat mereu pe miniștrii USR PLUS să-și facă treaba. Totul din obsesia patologică de a deveni șeful partidului său. Florin Cîțu a sacrificat România pentru orgoliul personal, iar “echipa câștigătoare” care îl manevrează din spate gâdilându-i vanitatea are un singur scop: să se înfrupte fără milă din banii românilor. 

               Domnule viitor fost premier, economia nu duduie, prețurile au explodat, valul 4 a năvălit peste noi, iar campania de vaccinare de care sunteți direct responsabil este cel mai mare eșec. Cu toate acestea, insistați să aruncați 50 de miliarde de lei pe mită electorală. Asta înseamnă PNDL 3. Mită electorală cu care cumpărați voturi din teritoriu ca să ajungeți șef de partid. Atât. Altceva nu vă interesează.

Câte spitale s-ar fi putut construi cu 50 de miliarde de lei? Constanța mai are acum șanse la spital regional? Știți câtă nevoie are de el? Avea șanse cu ministru USR PLUS la sănătate! Încă de pe vremea mandatului lui Vlad Voiculescu, am început discuțiile cu BEI pentru finanțarea spitalului regional de la Constanța. Am vrut să construim pentru România, am vrut să ne ducem reformele la bun sfârșit. Încă vrem. Dar nu așa. USR PLUS nu girează hoția și nu acceptă reforme doar pe hârtie.  Aseară, am asistat la singurul gest demn din politica românească a ultimilor 31 de ani. Noi nu ne jucăm cu încrederea românilor. 

Ați crezut că dacă am mers mai departe împreuna, după demiterea lui Vlad Voiculescu, vom accepta orice. V-ați înșelat. Am înghițit cu greu acel abuz, dar am mers mai departe pentru România. Oamenii care ne-au votat așteptau de la noi reforme. Și încă așteaptă. De la dumneavoastră, nu mai așteaptă decât demisia. 

Ați crezut că jucăm la cacealma. Ați crezut că ne vom vinde pentru o mână de funcții. Ne-ați confundat cu prietenii dumneavoastră din PSD. 

Acum, PNL va trebui să aleagă: reforma în România alături de USR PLUS sau întoarcerea la un trecut rușinos cu PSD în “echipa câștigătoare”. Suntem în război. Un război între politica de interes personal, cumetrii și combinații pe banii statului și o politică nouă, reformatoare, altfel decât tot ce a cunoscut România până acum.

Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *