Activitate parlamentaraArticole

Doamna Violeta Alexandru și digitalizarea la casa de pensii

E amuzant cum doamna Violeta Alexandru ne explică pe Facebook cum a făcut dumneaei digitalizare la Casa de Pensii, acuzându-l pe Ministrul Ciprian Teleman că proiectele pe care acesta vrea să le implementeze durează prea mult.

Doamna uită de fapt să spună că „digitalizarea” inventată de dumneaei înseamnă doar atât: scanezi documentele pe care le-ai scos la imprimantă, le trimiți prin email și cineva de la Casa de Pensii le printează și le pune într-un dosar cu șină.

Efectul este în realitate, un consum dublu de hârtie. Unde e digitalizarea? Pentru că digitalizarea înseamnă că nu mai folosești deloc hârtie, ci strict formulare online, bază de date centralizată, semnătură digitală și într-un viitor nu îndepărtat, o autostradă digitală interconectată cu toate instituțiile statului în care odată încărcat un document acesta să fie accesat online direct de către funcționarul public, ori de câte ori este cazul, fără a fi nevoie să te prezinți fizic cu originalul și copia în dosare cu șină, la ghișeu.

Estonienii fac asta de 30 de ani și încă mai îmbunătățesc sistemul, pentru că nu o cunosc pe doamna Violeta care a reușit în două luni.

Știu că doamna Violeta Alexandru are anumite preferințe în cursa internă din partid, dar pentru susținerea unuia sau a altuia dintre candidați, nu atacul miniștrilor USR PLUS este soluția, mai ales când aceștia sunt singurii care chiar își fac treaba în guvernul actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *