ArticoleActivitate parlamentara

Jurnal de Deputat – 24.05-30.05.2021

A fost o săptămână cu un final mai încărcat decât de obicei și din acest motiv am întârziat cu jurnalul.
S-o luam pe rând:

Ziua de luni a fost ocupată cu activitate în circumscripție.

Marți: ședință de grup parlamentar pentru discutarea proiectelor de pe ordinea de zi, după care plen.

Miercuri:
Am votat, în ședința de miercuri a Camerei Deputaților, prelungirea termenului prevăzut în OUG 163/2020, prin care românii își vor putea cumpăra ani de vechime la pensie până în data de 1 septembrie 2023.
Posibilitatea cumpărării de ani vechime este de un real folos inclusiv, pentru românii din Diaspora.

După amiază, plen reunit, în care premierul a prezentat Programul National de Redresare și Reziliență.

Am semnat fără nicio ezitare, inițiativă legislativă a colegului Tudor Pop, ce reglementează și îmbunătățește accesul la servicii de asistență medicală mobilă pentru pacienții din zonele defavorizate. Legea Caravanelor medicale (Legea 65/2020), inițiată de Tudor Pop, a fost adoptată în aprilie 2020 și recunoaște serviciile medicale acordate în regim mobil de către medicii specialiști în clădiri care sunt autorizate sanitar sau în corturi medicale special amenajate.

Alături de posibilitatea acordării asistenței medicale prin intermediul cabinetelor și unităților medicale mobile deja stipulate în legea sănătății, proiectul de lege a fost un prim pas în conturarea unei noi paradigme în acordarea serviciilor medicale din România, cea în care sistemul medical vine către pacient și nu invers, mai ales în zonele cu acces deficitar la serviciile de sănătate.

Joi și Vineri: audiențe și interviuri (Antena 3 Constanța și Focuspress)

Sâmbătă: am dat startul campaniei de conștientizare a importanței vaccinării. Împreună cu voluntari din USR PLUS Constanța am fost la târgul din localitatea General Scărișoreanu, unde am împărțit pliante, am stat de vorbă cu oamenii și le-am explicat beneficiile vaccinării. Sâmbăta următoare, pe 5 iunie, cu sprijinul DSP și al primăriei Amzacea, vom organiza, acolo, o campanie de vaccinare.

Duminică: Am fost alături de colegii din USR PLUS, la Agigea, unde campania de strângere de semnături pentru organizarea referendumului de demiterea a primarului este pe ultima sută de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *