Pe 01 februarie a început noua sesiune parlamentară. Ca la orice început, ne-am apucat de treabă făcând prima oară curățenie prin sertarele Parlamentului pline de zeci de proiecte de lege vechi, unele datând din 2010, lipsite de claritate, fie formulate în termeni confuzi, fie care făceau trimitere la acte normative care nu mai sunt în vigoare. Toate acestea au fost respinse de plenul Camerei Deputaților. În comisii, la fel, am început curățenia. Avem multe proiecte de acest fel, fie cu aviz negativ din partea Guvernului, fie din partea altor comisii, fie din partea instituțiilor. Le vom analiza și pe ele și după caz, le vom respinge sau le vom rediscuta.
Tot la începutul acestei săptămâni, am discutat împreună cu ceilalți colegi din grupul parlamentar USRPLUS prioritățile reformelor.
Un calendar clar cu urgentarea eliminării pensiilor speciale pentru demnitari și pentru categoriile la care nu se justifică această excepție de la contributivitate
Repararea legilor justiției măcelărite de PSD
Înființarea unei comisii de cod electoral pentru a unifica legislația într-un singur act care să prevadă alegerea primarilor în două tururi, scăderea numărului de parlamentari, evaluarea mărimii și distribuției subvenției pentru partide, vot prin corespondență simplificat
Găsirea rapidă în parteneriat cu Ministerul Sănătății a soluțiilor legislative pentru o reformă reală și finanțare suficientă.
Miercuri am avut întâlniri în circumscripție, cu constănțenii. O deosebită plăcere mi-a făcut întâlnirea cu părintele Claudiu Banu, parohul Bisericii Sf. Mina care doar din donații a reușit să construiască adăpostul filantropic pentru femei abuzate și copii abandonați la Techirghiol. Am discutat despre cazuri sociale despre cauze și efecte, despre mentalități și despre cum, noi, parlamentul putem ajuta prin programe și inițiative legislative.
Joi a avut loc o nouă întâlnire a grupului de lucru format din parlamentari USR PLUS și ONG-uri pentru inițiativa legislativă prin care vom facilita accesul tinerelor din grupurile vulnerabile la produse de igienă a femeii. În cadrul discuțiilor de joi am pus la punct elementele de bază ale inițiativei urmând ca în zilele următoare să începem procedurile juridice și parlamentare pentru transformarea inițiativei în lege.
Tot săptămâna aceasta am început și audiențele în celelalte localități din județ. Vineri, am fost la Năvodari, unde am avut o discuție foarte constructivă legată de problema mobilității persoanelor cu dizabilități. Chiar dacă legea 448/2006 impune obligativitatea adaptării infrastructurii asfel încât aceasta să permită accesul facil pentru oricine dizabilitati locomotorii, ba mai mult, norme de adaptarea ale infrastructurii sunt clare, realitatea cruntă este că nici măcar autoritățile statului nu le respectă. La capitolul acesta avem mult de lucru și voi face tot ce pot, că deputat, să ajut.
Comments